14 handige apps voor het reizen door Australië

Gepubliceerd op 29 april 2023 om 23:14
Vera's campervan setup

Met deze 14 apps ga jij nóg beter voorbereid op reis naar Australië. 

 

Handig om te downloaden voordat je op reis gaat:

 

  • GGD Reist mee. In deze app vind je een snelle, voornamelijk gezondheidzorg gerichte, wat te doen bij.... Fijne app om te hebben als je even niet meer weet wat te doen en je verward raakt door alle verschillende uiteenlopende adviezen die Google te bieden heeft. 

 

  • Reisapp van de Nederlandse overheid. Wat mag je wel en niet meenemen in je bagage naar welk land en wat te doen bij een noodsituatie zoals opname in ziekenhuis, overlijden, arrestatie, enz in het buitenland. Het klinkt extreem maar handig om te weten waar je de informatie kan vinden als je het nodig zou hebben. Nood telefoonnummers worden ook aangeboden in deze app.

 

  • KopieID van de Nederlandse overheid. Hiermee kun je een veilige kopie van je identiteitsbewijzen maken waarmee je je document kunt inscannen met je telefoon en de gevoelige informatie als je BSN nummer zwart maken en beschermen. Ook kun je een watermerk toevoegen om extra te beveiligen. Print vervolgens de kopie of sla het digitaal op en je kunt veilig een kopie van je paspoort geven waar ze ernaar vragen.

 

  • Google Maps. Ik gebruik Google Maps op verschillende manieren. Navigatie, reisplanner en ook als inspiratiebron. Sla je favoriete locaties op onder Favoriet of onder 'want to go'. Hierdoor creëer je een pin op die plek op de kaart en kun je hiermee op de kaart ongeveer je trip uitplannen zonder plekken te vergeten. Je kunt kaarten downloaden zodat je Google Maps ook offline kunt gebruiken. En ben je bijvoorbeeld opzoek naar de watervallen in de buurt om te gaan watervalhoppen, dan typ je gewoon in "falls" in de zoekfunctie en het laat alle watervallen zien in de buurt. En sla ze dan op als je wilt.

 

  • Polarsteps. Deze app was mijn dagboek. Het meest gave aan deze app vind ik dat het precies je locatie volgt en een lijn creëert van de route die je aflegt. Je kunt op iedere locatie een post maken met foto's en een verslagje die dan een bolletje creëert op de kaart. En net zoals op facebook kun je vrienden toevoegen die jouw reis kunnen volgen, je posts een 'like' kunnen geven en eronder kunnen reageren. Ik vond dit voor mezelf heel fijn om bij te houden. Zo keek ik na 6 maanden reizen al even terug kijken naar de plek waar ik was 3 maanden geleden en lezen hoe ik het daar toen ervaren heb. Want om eerlijk te zijn, als je het niet bijhoud dan vergeet je het gewoon, vooral de details. Zeker als je zo lang aan het reizen bent en zoveel meemaakt en ziet. Je kunt er ook voor kiezen hoe openbaar je je reis wilt stellen. Persoonlijk vond ik het fijner om alleen hechte vrienden en familie toe te laten om mijn reis te volgen en mijn precieze locatie te zien.

 

  • Skyscanner. Hiermee kun je alle vluchten met alle aanbieders vergelijken en de beste of goedkoopste kiezen. Deze app vind ik het handigste voor het boeken van al mijn vluchten.

 

  • Hostelworld. Ik boekte met deze app altijd mijn hostels. Deze app wordt veel gebruikt door reizigers en backpackers. Besteed ook aandacht aan het lezen van de reviews bij het boeken. Dit kan doorslaggevend zijn voor jou om bij dat hostel te boeken, of niet. 

 

  • Airbnb. Zit je hostel vol? Of wil je gewoon even een plekje voor jezelf  zonder je kamer te delen? Dan kan Airbnb een goede oplossing zijn. Soms zijn zolderkamertjes zelfs goedkoper dan een hostelbed. Just give it a go.

 

  • Hopper. Deze app kan je helpen met het vinden en krijgen van de beste prijs voor vluchten, hotels, accommodatie en huurauto's. En in de meeste gevallen komen ze hun belofte ook na. Ik boekte namelijk via Hopper een 4 sterren hotelkamer midden in het centrum van Melbourne voor maar 60 dollar. Dat was zelfs goedkoper dan een privékamer in een hostel in Melbourne. Het blijft altijd goed om meerdere apps en websites te raadplegen als je opzoek bent naar de beste prijs. 

 

  • Currency Converter. Deze app is handig om precies om te rekenen wat de waarde is in een andere valuta. 

 

  • Google Translate. Heb je net zoals ik niet zo'n talenknobbel? Schaam je niet als je er even niet aan uitkomt in het Engels. Pak dan gewoon even de Google Translate App erbij. Als je de talen download kun je de app ook offline gebruiken. 

 

  • TikTok. Als er één app waar ik veel advies, hacks en reisinspiratie vandaan heb gehaald dan is het TikTok wel. Wanneer ik doorreisde naar het volgende gebied wilde ik graag weten wat er allemaal te zien en te doen was. Ik wilde overal van op de hoogte zijn zodat ik zeker wist dat ik niks per ongeluk zou overslaan. Dan opende ik TikTok en zocht ik naar bijvoorbeeld "visit Exmouth" of "visit Victoria" waarna er vele video's oppoppen met de beste plekken te bezoeken in dat gebied en tips en tricks van reizigers die dat al bezocht hebben. 

 

  • Facebook. Via Facebook vindt je veel community groepen van reizigers in Australië. Maar ook groepen als Backpacker jobs in Australia waar baantjes worden aangeboden en backpackers opzoek gaan naar een baantje voor hun 88 dagen. Vergeet je zeker niet aan te sluiten bij Facebook groep Dutchies in Australië. in de FB groep worden door veel Dutchies vragen gesteld en beantwoord wat betreft Australië reizen. Wellicht helpen ze jou ook vooruit. Deze groep is opgericht door reisbureau Dutchies Travel. Met dit reisbureau kun je contact opnemen als je je reis, activiteiten, huurauto en bus passen ect. wilt boeken. Ook kun je je gepersonaliseerde reis samen met hun laten samenstellen. 

Ga je roadtrippen en of kamperen in Australië?

Download dan zeker deze apps:

Let op: De meeste Australische apps kun je helaas niet in Nederland downloaden maar alleen in Australië. Wanneer je daar bent zul je een nieuw account moeten aanmaken bij AppleID en Google account om je regio aan te passen naar Australië. Op deze manier kun je de Australische apps downloaden.

 

  • Wikkicamps. Deze app kost 6 dollar ongeveer maar deze app wordt jouw lifesaver! In deze app heb je toegang tot alle campsites, caravanparks, dayuse areas, openbare faciliteiten en points of interest op de kaart. Je kunt hier op heel veel dingen filteren zodat je precies de bijvoorbeeld campsites te zien krijgt die aan jouw wensen en eisen voldoen. Zo kun je filteren op, gratis en betaalde campsites, met of zonder toiletten, douches, telefoon bereik, wasmachines, drinkwater, zwembad ect ect. En dit allemaal kun je offline gebruik van maken. Ieder bolletje heeft toegang tot alle reviews van deze plek, foto's van bezoekers zelf en de prijsindicaties (hier zul je dan wel bereik voor moeten hebben).  Highly recommended om deze app te downloaden! Ook elke keer als ik op een campsite was en met mensen aan de praat raakte en ik vroeg om aan te raden campings en activiteiten op de weg naar de volgende locatie. Voordat een local je hier advies geeft over wat dan ook, dat begint altijd zo: heb je wikkicamps? Downloaden dus!

 

  • Hipcamp. Via Hipcamp verhuren mensen hun eigen grond, tuin of challet. Deze app kan soms handig zijn en sommige campsites op wikicamps vragen om via Hipcamp te boeken. Al komt dat niet zo gauw voor. Je komt door het boeken van campsites via deze app vaker in contact met locals omdat zij jou ook vaak persoonlijk ontvangen. Dat kan een heel positieve ervaring zijn. 

 

  • Petrolspy. Deze app laat op de kaart zien waar je kunt tanken en wat de prijzen zien van ieder tankstation (servo). Zo kun je aan de hand van het aantal kilometers die je met je voertuig kunt rijden precies plannen waar je kunt tanken om de duurste tankstations te vermijden. Dit zou je zomaar eens een hele bult geld schelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb